UREJENA SOSESKA IN AMBIENTALNA SKLADNOST

V umirjenem, obdanem z naravo in s soncem obsijanim spalnem naselju v šentviškem okrožju, natančneje v Vižmarjah, se nahaja lepa, zaključena, stilno povezana soseska ličnih in lepo oblikovanih hišic. Organizirane so v tri sklope. V trojčke, dvojčke in samostojno enoto. Hiše so lepo, smotrno in logično umeščene v prostor.

BLIŽINA INFRASTRUKTURE

Mikrolokacija nudi hiter dostop do ključnih infrastrukturnih točk, ki ustrezajo sodobnemu bivanju. Pomembna je hitra povezava skozi Šentviški predor proti Brdu na zahod, na sever proti Medvodam in Škofji Loki, na jug proti centru in na vzhod po Nemški poti proti Bežigradu in Črnučam. Z vrhnjih nadstropij se pogled razprostira na eni strani proti Šmarni gori na drugi pa proti smučišču na Šentviškem hribu. Nedaleč stran je dostop do avtoceste, železnica, šole, vrtci, gimnazija, trgovine in trgovski centri.

UREJENE POTI DO ZELENIH POVRŠIN

Za vse bolj aktivne je v bližini množica sprehajalnih poti, ki se na eni strani vzpenjajo na Šentviški hrib in nadaljujejo proti Sv. Katarini, na drugi strani pa je priljubljena malo bolj oddaljena Šmarna gora. Geološko je mikrolokacija potresno varna, čvrsta in suha, saj hiše ležijo na savskem produ, ki nudi visoko trdnost.